#;italia

FROM ROME WITH LOVE!

8:23 μ.μ.


              FROM ROME WITH LOVE

Μετά τις εξετάσεις επιβαλλόταν να πάω ένα ταξίδι. Δεν με ένοιαζε η παρέα ή ο προορισμός. Ανυπομονούσα να πάω κάπου αλλού, να δώ κάτι διαφορετικό και φυσικά να περάσω υπέροχα.

 Μετά το απαραίτητο ψάξιμο καταλήξαμε στην αιώνια πόλη όπως την αποκαλούν την Ρώμη εκεί που “la vita e bella”. :D


 Η Ρώμη είναι ολόκληρη ένα αξιοθέατο . Όπου και να κοιτάξεις είτε τα κτίρια, είτε τους δρόμους είτε τις πλατείες είτε τους ανθρώπους θα εντυπωσιαστείς. Αυτό που θα μου μείνει αξέχαστο από την Ρώμη εκτός από τα πανέμορφα της αξιοθέατα που απο κοντά είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά, είναι ο ατελείωτος ποδαρόδρομος προκειμένου να δούμε και να γνωρίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την Ρώμη (δεν παραπονιέμαι όμως γιατί άξιζε τον κόπο). 
 Την πρώτη μέρα αφού φτάσαμε στο Αεροδρόμιο της Ρώμης πήραμε το λεωφορείο για να πάμε στο κέντρο της πόλης όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο. Μετά από λίγες ώρες ύπνου ετοιμαστήκαμε και βγήκαμε για μια χαλαρή βόλτα. Περπατήσαμε μέχρι την Fonτana di trevi και στην συνέχεια διασχίσαμε τον δρόμο via del corso μέχρι τα Ισπανικά σκαλιά όπου και απολαύσαμε την νυχτερινή θέα των φώτων της πόλης από ψηλά.



 Την δεύτερη μέρα αποφασίσαμε να πάμε στο Βατικανό. Η μέρα μας πέρασε βλέποντας το τεράστειο μουσείο του Βατικανού (και φυσικά την capella sistina) και την επιβλητική εκκλησία του Αγίου Πέτρου. Μετά κατευθυνθήκαμε προς την συνοικία Trastevere κάνοντας βόλτες στα σοκάκια της (ψάχνοντας μια συγκεκριμένη gelaterie :P ) Η ηρωική στιγμή της ημέρας ήταν όταν αποφασίσαμε να γυρίσουμε με τα πόδια στο ξενοδοχείο... (ένα δάκρυ κύλησε καθώς το θυμήθηκα).
 Ξημέρωσε η τρίτη μέρα, και την ώρα που μεσημέριασε αποφασίσαμε ομόφωνα να πάμε να δούμε το Κολοσσαίο και την Ρωμαϊκή Αγορά. Φεύγωντας από εκεί, επισκεφτήκαμε το Πάνθεον, είδαμε από κοντά τον διάσημο θόλο του και περπατώντας (πάλι), βρεθήκαμε στην piazza Navona, την πλατεία με τα τρία συντριβάνια. 




 Την τέταρτη και τελευταία μέρα μαζέψαμε τα μπογαλάκια μας από το ξενοδοχείο και ξαναπήγαμε στην Fontana di trevi και στα Ισπανικά σκαλιά (αυτή την φορά τα είδαμε μέρα). Δεν περιοριστήκαμε όμως μόνο εκεί καθώς προχωρήσαμε ακόμα περισσότερο, φτάνοντας στην piazza del popolo με τις δίδυμες εκκλησίες. Ανακαλύπτοντας οτι η ώρα έχει περάσει και οτι το αεροπλάνο δεν θα μας περιμένει αποφασίσαμε να αφήσουμε το περπάτημα και να ξεκινήσουμε το τρέξιμο. Τελικά προλάβαμε την πτήση της επιστροφής.(είχε μια ώρα καθυστέρηση η πτήση :p )

 Μετά από 4 μέρες στην Ρώμη συνειδητοποίησα ότι όλη η πόλη είναι μαγευτική είτε την μέρα:








Είτε την νύχτα:







 Όσον αφορά το φαγητό ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δοκίμασα την περιβόητη πίτσα (αρκετά κομμάτια πίτσα) και σπαγγέτι καρμπονάρα (με αυγό) έτσι ώστε να έχω μια ολοκληρωμένη άποψη επί του θέματος. :p







Και φυσικά δοκίμασα πολύ παγωτό (πάρα πολύ παγωτό).

Γιατί αν δεν φάς παγωτό στην Ιταλία την χώρα του παγωτού τότε που?


Το αστείο της υπόθεσης (όσον αφορά το παγωτό ήταν όταν μπήκα σε μια gelaterie με 150 διαφορετικές γεύσεις παγωτού. Εκτός του ότι έκανα 2 ώρες να αποφασίσω 3 γεύσεις στο τέλος είχα ξεχάσει τι ήθελα. ◔̯◔




 Οι συμβουλές που έχω να σας δώσω για ένα ευχάριστο ταξίδι έκτος από πολύ θετική ενέργεια και αισιοδοξία είναι οι παρακάτω:
  • Πήγαινε με άτομα που είναι δυναμικά και αισιόδοξα. Άσε πίσω τους αρνητικούς, τους βαρετούς και τους μίζερους.
  • Ενημερώσου σχετικά με τον προορισμό σου. (Αξιοθέατα, Μ.Μ.Μ., ξενοδοχείο, εστιατόρια και δραστηριότητες)
  • Να είσαι προσεκτικός στο αεροδρόμιο γιατί οι πτήσεις μπορεί να καθυστερήσουν ή να αλλάξει η πύλη και να περιμένεις σε λάθος μέρος. 
 Ένα ταξίδι σε αναζωογονεί, σου προσφέρει καινούριες γνώσεις και εμπειρίες και σε γεμίζει ενέργεια και όρεξη.
 Γι’αυτό μην ξεχνάς να ταξιδεύεις!


Αυτά από μένα!



Μirsini

0 σχόλια