Beauty

How to: Have healthy&strong hair! | a

6:36 μ.μ.





Υγιή και Δυνατά Μαλλιά: Οι δέκα εντολές!

Όταν ήμουν μικρή τα μαλλιά μου ήταν πολύ μακριά και όταν τα έκοβα μάκραιναν ξανά αμέσως, μέσα σε λίγες μέρες. Στα 16 χρόνια μου έβαψα για πρώτη φορά τα μαλλιά μου και από τότε και μετά για 3-4 χρόνια τα έβαφα συνέχεια. 
ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ!
Πραγματικά δεν ξέρω πως κατάφεραν να παραμείνουν στο κεφάλι μου, γιατί όχι μόνο τα πότιζα χημικά κάθε μήνα, αλλά τους άλλαζα και το είδος του χημικού. Ξανθά, κόκκινα, πορτοκαλί, μαύρα, μωβ, ροζ, καστανά, με περισσότερη έμφαση στα κεραμιδοπορτοκαλοκόκκινα. Όταν κατάλαβα πόσο πολύ ταλαιπωρούσα τα μαλλιά μου είχαν ήδη πεθάνει. Μία τρίχα έχει 7 στρώσεις και τις είχα κάψει και τις επτά. Από τότε και μετά έψαξα διάφορους φυσικούς τρόπους για να βοηθήσω την ρίζα να ξαναγεννηθεί. Παρακάτω είναι μερικοί από αυτούς.



Χρησιμοποιείστε προϊόντα που δεν έχουν καρκινογόνες ουσίες. Μην κοιτάτε τι γράφει το σαμπουάν μπροστά αλλά πίσω. Καρκινογόνες ουσίες είναι όλα τα Paraben.
Κάντε μασάζ στο κεφάλι σας την ώρα που τα λούζετε. Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και είναι πάρα πολύ χαλαρωτικό μετά από μια δύσκολη μέρα.
Βάλτε στην ζωή σας το λάδι καρύδας. Είναι ένας φυσικός τρόπος γεμάτος βιταμίνες και στοιχεία για την περιποίηση των μαλλιών αλλά και του δέρματος. Κάντε μασάζ την ρίζα σας με το λάδι και αφήστε το όσο περισσότερο μπορείτε, απλώστε και στις ρίζες ειδικά αν χρησιμοποιείται ηλεκτρικές συσκευές. Μετά πλύνετε τα καλά με χλιαρό νερό. Προσοχή να ελέγξετε αν έχει μείνει λάδι στη μπανιέρα ή το ντουζ διότι ο επόμενος δεν θα χαρεί και τόσο με τις επιλογές σας όταν πέσει.
Κόψτε τα. Κάθε τόσο ελέγξτε τις άκρες σας και αν είναι σπασμένες με ψαλίδα, προσεκτικά με ένα ψαλίδι κόψτε τες. Λίγο, όχι πολύ.
Πείτε όχι στις ηλεκτρικές συσκευέςΌταν έχετε χρόνο ή μένετε στο σπίτι, αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά. Κάντε το όσο πιο συχνά μπορείτε και εκείνα θα σας ευχαριστήσουν. Επίσης, μην ισιώνετε συνέχεια τα μαλλιά σας και μην τα κάνετε μπούκλες κάθε μέρα… είστε υπέροχες όπως ακριβώς είστε!
Μην τα πιάνετε σφιχτές κοτσίδες. Τα κοκαλάκια σπάνε τα μαλλιά και τα κάνουμε πιο ευαίσθητα.
Χτενίστε τα μαλλιά σας πριν τον ύπνο και πριν το μπάνιο. Με αυτό τον τρόπο τους προσφέρετε την δυνατότητα να αναπτυχθούν γρηγορότερα. Χτενίστε πρώτα από τη μέση και κάτω και μετά από τη ρίζα.
Βραδινό γάλα. Διάβασα κάπου ότι το γάλα πριν κοιμηθείς βοηθάει στο να μακρύνουν πιο γρήγορα τα μαλλιά, ισχύει :P.
Χρησιμοποιείστε ξύλινη βούρτσα και χτένα. Το ξύλο, σε αντίθεση με το πλαστικό, αφήνει τη τρίχα να διατηρήσει τα έλαια της.
Ασχοληθείτε λιγάκι με την διατροφή σας. Να αποφεύγετε τις τροφές που μολύνουν τον οργανισμό. Να τρώτε φρούτα και λαχανικά. Να πίνετε πολύ νερό.
                                                                                                                               



                        alea
                        ♥







0 σχόλια