Baking

How to: make tiramisu easy!

2:34 μ.μ.

                                                           
                                                              ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ!

Ένα γλυκό έυκολο, γρήγορο και πεντανόστιμο το οποίο τρώγεται όλες τις μέρες του χρόνου!


Υλικά:
  • καφές φίλτρου (ή στιγμιαίο καφέ εσπρέσο)
  • 20 σαβαγιάρ ( 2 στρώσεις των 10)
  • 1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. τυρί μασκαρπόνε (Philadelphia)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος (30-35% λιπαρά)
  • κακάο για πασπάλισμα
Χρόνος προετοιμασίας:

15 λεπτά (εάν έχεις ήδη έτοιμο τον καφέ)

Στην πράξη: 

Σε ένα μπόλ ρίχνουμε τον καφέ. Βάζουμε στιγμιαία ένα ένα τα μπισκότα μέσα στον καφέ και μετά τα τοποθετούμε στο πιρέξ (ή ότι άλλο σκεύος διαθέτουμε). Αφού έχουμε τελείωσει με την πρώτη στρώση μπισκότων, παίρνουμε ένα άλλο μπόλ και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη άχνη, τα οποία ανακατεύουμε με σύρμα μαγειρικής (σε περίπτωση που δεν έχουμε μίξερ) για 5-10 λεπτα. Στο ίδο μπόλ προσθέτουμε το τύρι μασκαρπόνε και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφού τελειώσεις με το ανακάτεμα παίρνεις ένα μεγάλο κουτάλι και απλώνεις μία στρώση πάνω από τα μπισκότα. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με το βούτηγμα των μπισκότων στον κάφε και τα στρώνουμε πάνω απο την κρέμα, Ξαναπαίρνουμε με το κουτάλι την υπόλοιπη κρέμα από το μπόλ και απλώνουμε και την δέυτερη στρώση. και τέλος πασπαλίζουμε την δημιουργία μας με το κακάο. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες και μετά είναι έτοιμο να το απολαύσεις!

 * Μπορείς να φτιάξεις το γλυκό εξ αρχής σε ατομικά μπολάκια η πιατάκια κόβοντας τα μπισκότα προτού τα βουτήξεις στον καφέ στο μέγεθος που θές!












mirsini






0 σχόλια