#LIFE

EXAMS COMING! | m

10:38 μ.μ.

                         ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΑΝΩΔΥΝΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ!

Η εξεταστική έρχεται και εσύ σκέφτεσαι ότι " αρχίζει το μάτς, αδειάσαν οι δρόμοι, η ώρα ζυγώνει, αρχίζει το μάτς''. Συνειδητοποιείς ότι πρέπει να ξεκινήσεις το διάβασμα μπάς και περάσεις κανένα μάθημα φέτος. Και όσο το σκέφτεσαι τόσο περισσότερο απελπίζεσαι.
ΜΗΝ ΤΡΕΛΕΝΕΣΑΙ!
Ορίστε μερικές συμβούλες για μία ανώδυνη εξεταστική!
  • Πρώτο και πιο σημαντικό, φρόντισε να βρείς όλες τις απαραίτητες σημειώσεις και βιβλία που χρειάζεσαι, μερικές μέρες (τουλάχιστον) πρίν την εξέταση.
  • Φτιάξε το πρόγραμμα με τα μαθήματα που θα δώσεις στην εξεταστική και την ημερομηνία του καθενός, έτσι ώστε να έχεις αρκετό χρονικό περιθώριο (η τουλάχιστον το αναγκαίο) για να διαβάσεις και να προετοιμαστείς,
  • Φτιάξε το καθημερίνο πρόγραμμα του διαβάσματος σου σύμφωνα με τις ώρες που συγκεντρώνεσαι. ( Υπάρχουν άνθρωποι που διαβάζουν μετά τις 12 το βράδυ μέχρι να βγεί ο ήλιος γιατί τότε τους έρχεται η έμπνευση και συγκεντρώνονται και άνθρωποι που διαβάζουν το πρωί γιατί είναι πρωινοί τύποι)
  • Βρές τον χώρο που θα διαβάσεις, καθώς είναι πολύ σημαντίκος για την συγκέντρωση σου. Μπορείς να ανάψεις αρωματίκα κεριά ή να βάλεις την μουσική της αρεσκείας σου σε χαμηλή ένταση.( υπάρχουν άνθρωποι που το κάνουν!)
  • Βάλε στόχο! Για παράδειγμα, βάλε στόχο να περάσεις 4 από τα 7 μαθήματα ή κάτι παρόμοιο. Και για να μην αποκλείνεις από το στόχο σου, υποσχέσου στον εαυτό σου κάτι ως ανταμοιβή! (κάτι που θέλεις ή έχεις ανάγκη)
  • Για να πετύχεις να συγκεντρώθεις όσο το δυνατόν καλύτερα, χρειάζεσαι:  
  1. Ύπνος και ξεκούραση
  2. Σωστή και καλή διατροφή: καλό πρωινό, φρούτα, χυμοί, νερό, καφές και σοκολάτα! (δεν το λέω εγώ, η επιστήμη!)
  3. Απενεργοποίησε τά κινητά σου, το PC, to tablet και γενικώς ότι άλλο σου αποσπάει την προσοχή και την συγκέντρωση)
  • Και τέλος μην ξεχνάς τα διαλλειματα αφού είναι πολύ σημαντικά για να χαλαρώσεις. Μπορείς να βγείς έξω για καφέ με τους φίλους σου (αλλά μην το παρακάνεις) η να κάτσεις σπίτι κάνοντας ένα ωραιότατο μπάνιο με αιθέρια έλαια (δές εδώ --> http://aboutlife-ma.blogspot.gr/2016/01/my-pamper-evening-a.html )
                                              

                                                                                  ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!


mirsini

0 σχόλια